Alege perechea de sneakers portivita pentru tine

Cu atât de multe dintre care să alegeți, cumpărarea de pantofi de alergare poate fi o sarcină descurajantă, dar suntem aici pentru a le face mai ușor. Dacă alergați cu un kilometraj mare, mic sau mediu, există un pantof care se potrivește fiecărui alergător. Așa cum există un pantof pentru fiecare alergător, există un pantof pentru fiecare picior. Indiferent dacă aveți nevoie de o cutie mai largă pentru degete, un pantof neutru, o cădere specifică de la toc la deget, cum ar fi mai multă revenire a energiei prin pantof sau doar aveți nevoie de ceva care să vă controleze rularea piciorului, avem pantofi de alergare pentru femei și bărbați proiectați pentru a vă satisface nevoile. Urmați ghidul nostru la îndemână pentru a afla ce întrebări trebuie să puneți înainte de o cursă lungă sau de o zi de cursă și ce înseamnă totul.
alege pantofii sport sneaker dama

Pe ce suprafata alergi?


Dacă cea mai mare parte a antrenamentului tău este pe trotuare, atunci pantofii de drum sunt pentru tine. Cu mai multă amortizare decât pantofii de trail sau de curse ușoare, aceștia vor oferi absorbție a șocurilor pentru a minimiza riscul de rănire.
Dacă alergi pe trasee moale noroioase, este mai bine într-o pereche de pantofi de traseu cu o bandă adâncă, care oferă o aderență mai bună și un sprijin pentru glezne, vital pentru alergarea pe terenuri denivelate. Pe trotuar, totuși, acești pantofi vor fi incomozi, deoarece știfturile se vor apăsa pe tălpile picioarelor și se vor uza rapid.
Dacă faci puțin din ambele, ar trebui să iei în considerare un pantof de alergare hibrid. Acești pantofi funcționează bine atât pe drumuri, cât și pe condiții mixte de traseu, cu un amestec echilibrat de aderență și amortizare.

Ti-a fost analizat mersul?


Toate magazinele Runners Need oferă o analiză video gratuită a mersului ca parte a serviciului nostru complet de montare a pantofilor de alergare.
Folosind tehnologia video pentru a-ți analiza stilul de alergare, instalatorii noștri experți pot evalua cât de mult pronați - în aceeași măsură piciorul se rostogolește în mod natural în interior atunci când alergi - și unde piciorul lovește solul.
Apoi, aceștia vă vor putea recomanda un pantof de alergare pe baza formei piciorului, a terenului, a pronației și a preferințelor personale de la o gamă de mărci de top precum New Balance și multe altele.
Este important să rețineți că fiecare pantof și marcă se vor potrivi ușor diferit, chiar dacă mărimea este aceeași. Ar trebui să aveți cel puțin o lățime a degetului mare între capătul celui mai lung deget de la picior și capătul pantofului, ideal pentru alergare.

Purtati branturi?


Dacă purtați deja branțuri, asigurați-vă că le includeți în fiting, deoarece pot schimba potrivirea și senzația încălțămintei. Dacă nu ați încercat până acum branțuri, poate că acum este momentul să luați în considerare acest lucru? Branțurile vă permit să personalizați potrivirea la picior și vă ajută să oferiți un confort suplimentar în călcâi, arc și peste nivelul piciorului, reducând în același timp probleme precum alunecarea, veziculele, punctele fierbinți și atelele tibiei.
Conceput pentru a se potrivi cu contururile piciorului, branțurile vă pot completa antrenamentele pentru a vă duce antrenamentul la următorul nivel.

Cu ce sosete alergi?


Poate suna prostesc, dar grosimea șosetei poate face o mare diferență în ceea ce privește potrivirea și senzația pantofului, mai ales când picioarele tale se extind în timpul căldurii. Purtați întotdeauna șosetele cu care intenționați să alergați atunci când mergeți pentru o potrivire de pantofi.
Luați în considerare o șosetă de alergare bună, tehnică, special concepută, cu suport suplimentar pentru arc și căptușeală suplimentară pe zona piciorului, degetele de la picioare și călcâiul pentru o protecție mai bună la impact.
perechea de sneakers potrivita
Deși confortabil, nu recomandăm să purtați șosete din bumbac atunci când alergați. Bumbacul reține umezeala, adaugă la asta căldura și frecarea de la alergare și este posibil să ajungi cu vezicule, calusuri și puncte fierbinți.
Asigurați-vă întotdeauna că șosetele sunt mai înalte decât spatele pantofilor de alergare, altfel vor aluneca în jos în timpul alergării, provocând puncte fierbinți de frecare pe spatele călcâiului.

Cât de departe alergi?


Dacă te antrenezi pentru un maraton, de obicei, vei avea nevoie de un alt stil de pantof de alergare decât dacă încerci să-ți învingi 5k PB. Distanțele lungi doresc un pantof mai amortizat, în timp ce este mai probabil să beneficiați de un pantof de antrenament mai flexibil pe distanțe mai scurte.

Pot face teste de sneakers?


Cumpărarea antrenorilor pentru alergare este o investiție mare, așa că este important să le testați întotdeauna corect înainte de a le cumpăra. Căptușeala pe un podea cu mochetă nu reproduce cum se va simți și cum se va reacționa pantoful atunci când alergi în ei. Cereți întotdeauna să le luați la un test de rulare pe benzile noastre de alergare din magazin.

Conteaza marca?


Pantofii tăi de alergare ar trebui să fie întotdeauna despre funcție, nu despre modă. Nu vă lăsați tentați de cele mai recente tendințe sau mărci doar pentru că sunt populare în acest sezon.
Marca contează, dar numai pentru a vă asigura că obțineți confortul, potrivirea și funcționalitatea potrivite pentru dvs.
Toate mărcile se vor potrivi ușor diferit, iar unele mărci sunt puțin mai largi decât altele. Cel mai bine este întotdeauna să încerci pantofii de alergare înainte de a-i cumpăra, deoarece diferențele ușoare de potrivire pot avea un efect uriaș asupra confortului.

De ce tip de pantofi de alergare ai nevoie?


Indiferent de mersul tău de alergat, o pereche bună de pantofi de alergare vă va oferi flexibilitate, durabilitate și sprijin.
Nivelul acestora depinde de locul în care se află pantofii de alergare în cadrul celor cinci grupuri principale; controlul mișcării, amortizare, stabilitate, greutate redusă și traseu.

Pantofi de alergare cu control al mișcării:


Pantofii de alergare cu control al mișcării sunt ideali pentru orice alergător care suprapronează. Conceput pentru a reduce sau controla acțiunea excesivă de rulare a piciorului, pentru a corecta ciclul de mers și pentru a oferi o absorbție suplimentară a șocurilor, aceștia sunt de obicei cel mai rigid tip de pantof.

Pantofi de alergare cu capse


Amortizarea este importantă pentru alergătorii care subpronează; fie dacă picioarele tale nu se rostogolesc suficient spre interior sau se rostogolesc prea mult spre exterior. Mișcarea de rulare vă ajută piciorul să absoarbă șocul fiecărui pas care altfel ar fi trimis prin articulații către coloana vertebrală.
Pantofii foarte amortizați sunt proiectați pentru a reduce șocul, ajutând la imitarea procesului natural.

Pantofi de alergare de stabilitate:


Pantofii de stabilitate oferă amortizare, suport medial și durabilitate ca un compromis între controlul mișcării și pantofii amortizați. Sunt concepute pentru a opri mișcarea excesivă a piciorului și a gleznei, fără a restricționa prea mult mișcarea.

Pantofi de alergare ușori:


Pantofii de alergat ușori sunt, așa cum se spune pe cutie, de obicei pantofi mai ușori și, prin urmare, mai flexibili. Pantofii ușori tind să vină cu o greutate redusă și o amortizare mai flexibilă, care combină tot ce este mai bun din abordarea „minimalistă” (făcând să te simți ca și cum nu purtați pantofi prin caracteristici precum o căptușeală din plasă) împreună cu amortizarea pentru a vă proteja picioarele. Pantofii ușori îți vor scădea oboseala și durerea după alergare și vor fi incredibil de confortabili.

Pantofi de alergare pe trail:


Acești pantofi tind să aibă un set diferit și special de caracteristici concepute pentru a vă ajuta să alergați pe tot felul de teren accidentat, de la pachet dur, moale, căzut sau o combinație. Caracteristici precum căptușelile Gore-Tex, învelișurile la mijlocul piciorului și tălpile exterioare din cauciuc sunt comune la aceste tipuri de pantofi și, în general, sunt mai greu de purtat, cu fețe mai durabile pentru a vă proteja piciorul și a rămâne confortabil la alergări mai lungi.
Cu toate acestea, principalul obiectiv al pantofilor de alergare este nivelul de aderență pe care îl oferă. Toți sunt alergători neutri, dar talpa exterioară se schimbă de la pantof la pantof, cu o banda de rulare mai adâncă, oferind tracțiune și stabilitate pe suprafețe alunecoase și neuniforme și un profil mai scăzut pentru a asigura un răspuns mai rapid la terenul în schimbare.

Iată câteva articole alese special pe care să le citiți în continuare


Inca nu exista pareri, comentarii, recenzii pentru acest articol!

Scrie un comentariu

Nume
Email
Mesaj